Zhineng Qigong

Voor een relaxte mind en een sterk lichaam

In 2002 maakte ik voor het eerst kennis met de Chinese bewegingsleer Zhineng Qigong. Mijn schoonmoeder gaf mij een videoband met daarop 1 van de belangrijkste oefening binnen de Zhineng Qigong en zei tegen mij dat ik die oefening 100 dagen achter elkaar moest gaan doen. Dat zou goed voor mij zijn. Ik heb eigenlijk geen idee waarom ik niet verder vroeg en mij er verder in verdiepte. Ik deed het gewoon, 100 dagen lang elke dag dezelfde oefening.


In het begin vond ik het zwaar, maar algauw ging het een stuk beter. Mijn lichaam werd sterker en soepeler, ik werd energieker en ik kreeg meer zelfvertrouwen. Alles door die ene oefening.


Het duurde tot eind 2009 voor ik mij er meer in verdiepte. De oefening was in de loop der jaren elke keer weer op mijn pad gekomen, maar ik deed er verder niets mee. Misschien was ik er nog niet aan toe. Eind 2009 kwam ik thuis te zitten met een burn-out van heb ik jou daar. Daarna veranderde alles.


Ik besloot het roer om te gooien. Dat moest wel, want ik kon simpelweg niet verder op dezelfde manier. Toen ik zocht naar een dvd (de videoband werkte niet meer) kwam ik erachter dat er veel meer oefeningen waren en dat ik zelfs een opleiding kon volgen. Ik schreef mij in voor een eendaagse workshop en meteen voor een driedaagse erachteraan. Als een soort van stok achter de deur.


De eendaagse was geweldig. Ik kwam thuis na een lange dag en ookal was ik moe, ik voelde mij geweldig. Ik straalde volgens manlief. De driedaagse een maand later was helemaal niet zo geweldig. Als in, uiteindelijk bracht de driedaagse mij veel en heb ik er heel veel geleerd, maar de drie dagen zelf vond ik verschrikkelijk. Als ik terugkijk was het eigenlijk te zwaar. Ik kon alleen maar janken. Toch ben ik blij dat ik was gegaan en ik boekte meteen een nieuwe workshop bij thuiskomst. Dit was het, hier moest ik iets mee....

Zhineng Qigong Hengelo, chi neng qigong Hengelo, Linda Smit, Hengelo, Docent Zhineng Qigong, Chinese yoga, bewust bewegen, meditatie in beweging, energiemanagement, ontspanning, tai chi, Zhineng Qigong is goed voor lichaam en geest.
Zhineng Qigong Hengelo, chi neng qigong Hengelo, Linda Smit, Hengelo, Docent Zhineng Qigong, Chinese yoga, bewust bewegen, meditatie in beweging, energiemanagement, ontspanning, tai chi, Zhineng Qigong is goed voor lichaam en geest.

Wat is Zhineng Qigong?

Zhineng Qigong is een Chinese bewegingsleer. Simpel gezegd noem ik het ook weleens bewust bewegen of Chinese yoga. Dit omdat mensen gewoon geen beeld hebben bij Zhineng Qigong. Het uitspreken alleen is al een hele opgave voor veel mensen. Laat staan dat ze weten wat het is. En dat snap ik.


Zhineng Qigong bestaat niet alleen uit het doen van oefeningen. Er zit een hele mooie theorie en filosofie achter. Voor de mensen die Zhineng Qigong beoefenen zoals ik dat doe, wordt het een leefstijl. Ik durf wel te zeggen dat het doen van de oefeningen en het leven van de filosofie mij enorm heeft geholpen uit mijn burn-out te komen.


Zhineng Qigong is ontwikkeld door Dr. Pang Ming. Hij richtte een onderzoeksinstituut op, het grootste medicijnloze ziekenhuis ter wereld. Er kwamen van 1992 tot 2000 meer dan 300.000 mensen in dit ziekenhuis met meer dan 150 verschillende aandoeningen. Deze mensen waren daar voor een periode van minimaal drie maanden, waarbij ze dagelijks Zhineng Qigong beoefenden. Zij werden elke maand onderzocht dmv echo's, scans en bijvoorbeeld bloedonderzoek. Het effectiviteitspercentage was 95%.


Bij dat effectiviteitspercentage wil ik wel een kanttekening plaatsen. Ik weet uit eigen ervaring wat het beoefenen van Zhineng Qigong voor je kan doen en toen ik net begon met lesgeven deelde ik bovenstaande verhaal aan iedereen die het maar wilde horen. Echter de mensen die bij mij (of anderen) les hadden, raakten nogal eens teleurgesteld. Simpelweg omdat zij klachten bleven houden of bijvoorbeeld niet beter werden. Hoe kon dat nou? Het antwoord is vrij simpel. De mensen in het onderzoekscentrum van Dr. Pang Ming beoefenden elke dag van 's ochtends tot 's avonds Zhineng Qigong en ook nog eens met heel veel mensen tegelijk. Wij hier in het westen claimen vaak niet eens een halfuur per dag de tijd te hebben, 10 minuten per dag is soms al veel, laat staan uren achter elkaar trainen. Als je bijvoorbeeld alleen een wekelijkse les volgt of een paar keer per week een oefening doet, is het niet reëel te verwachten dat al je klachten zullen verdwijnen. Wellicht dat je meer energie krijgt, dat je lichaam sterker wordt en wat soepeler. Ook kan het heel goed zijn dat je meer zelfvertrouwen krijgt. Echter genezen van een nare ziekte kan ik je niet beloven en ga ik je dus ook niet beloven. Neemt niet weg dat het doen van de oefeningen een heel positief effect kunnen hebben op je fysieke en mentale gezondheid.


Het beoefenen van Zhineng Qigong kan je dus echt heel veel brengen. Dat hangt echter deels samen met de manier waarop je traint, hoeveel en hoe lang je traint.

Verwacht geen wonderen, dan kan er heel veel moois ontstaan.

Wekelijkse lessen

Er zijn verschillende opties mogelijk binnen de praktijk, zoals de ​wekelijkse lessen.


Elke woensdagochtend 9.00 - 10.00 uur online via Zoom

Elke donderdagochtend 10.00 - 11.00 uur op locatie (VOL)

Elke maandagavond van 19.00 - 20.00 uur online via Zoom

ZOMERSTOP VANAF 15 JULI T/M 19 AUGUSTUS 2024


De kosten zijn € 10,00 per les of € 55,00 voor een strippenkaart ​van 6 lessen (deze 6 lessen mag je verdelen over 8 weken). Een ​proefles kost € 5,00.


Wat heb je nodig voor de online lessen:

  • een goede internetverbinding
  • als je de les via je telefoon volgt, download dan eerst de Zoom ​app
  • een krukje/stoel om tussendoor even te kunnen zitten
  • zorg dat je goed in beeld bent


Wil je meedoen? Stuur mij dan een berichtje via onderstaande ​button. Je ontvangt binnen 24 uur de bevestiging

Ik wil graag meedoen

Gadget Mockup Frames Laptop
Zhineng Qigong Hengelo, chi neng qigong Hengelo, Linda Smit, Hengelo, Docent Zhineng Qigong, Chinese yoga, bewust bewegen, meditatie in beweging, energiemanagement, ontspanning, tai chi, Zhineng Qigong is goed voor lichaam en geest.
Zhineng Qigong Hengelo, chi neng qigong Hengelo, Linda Smit, Hengelo, Docent Zhineng Qigong, Chinese yoga, bewust bewegen, meditatie in beweging, energiemanagement, ontspanning, tai chi, Zhineng Qigong is goed voor lichaam en geest.

Privétraining

Naast de wekelijkse lessen is er ook de mogelijkheid om een privétraining te boeken. Deze training vindt online via Zoom plaats.


De kosten voor een privétraining zijn € 55,00

Wil je werken aan een bepaald doel, dan is het mogelijk een strippenkaart aan te schaffen à € 500,00 voor 10 privétrainingen. Deze strippenkaart dient in een halfjaar te worden opgemaakt.


Een privétraining boeken kan heel makkelijk via onderstaande button. Je ontvangt binnen 24 uur een bevestiging met factuur. Wil je gebruik maken van de strippenkaart, laat het dan even weten bij je boeking.

Verander je energie, verander je leven

linda@liftyourenergy.nl


© 2024 Lift Your Energy. All rights reserved