voedingsadvies Hengelo, orthomoleculair therapeut Hengelo, Linda Smit Hengelo,  natuurvoedingsadviseur Linda Smit Hengelo, dieet, afvallen, gezond eten,

gezond leven betekent niet alleen "naar de dokter gaan als je je niet goed voelt".

Een optimale gezondheid

Wat betekent gezondheid voor jou? Wat denk je dat je zou moeten doen voor een optimale gezondheid? En misschien wel belangrijker, wat zou je er voor WILLEN doen? Wat zou jij ervoor over hebben om zo optimaal gezond mogelijk te zijn/worden?


Dit zijn vragen die we onszelf niet zo vaak stellen, maar die wel heel belangrijk zijn.


Zelf dacht ik hier vroeger totaal niet over na. Als er iets was, ging ik naar de huisarts en dan hoopte ik dat het kon worden gefikst met een pilletje of iets dergelijks. Nu denk ik daar anders over. Nu denk ik na wat ik kan doen om te voorkomen dat ik naar de dokter moet. Ik let bijvoorbeeld meer op mijn voeding, slik supplementen (niet zomaar overigens) en ik beweeg meer. Daarnaast probeer ik stress zoveel mogelijk onder controle te houden.


Kun je dan altijd voorkomen dat je ziek wordt?

Ik denk van niet. Ik denk echter wel dat goede voeding, beweging, ontspanning enzovoort een goede gezondheid zeker kan bevorderen.


Dat is dan ook waar ik mij vooral op richt. Je (nog) beter voelen, vol energie zijn, minder stress ervaren en je bijvoorbeeld fit voelen. Dat kan voor een groot deel worden bereikt met de juiste voeding, eventueel aangevuld met supplementen.

Flat-lay Photography of Vegetable Salad on Plate

Voeding

Gezond eten betekent gelukkig niet alleen maar knagen op een wortel. Daar wordt niemand gelukkig van. Gezond eten kan ontzettend lekker zijn.

Ik kijk graag met je mee wat past bij jou en jouw leven. Naar wat haalbaar is.

Capsules with Fresh Vegetables on White Background

Supplementen

Supplementen horen wat mij betreft echt bij een gezonde leefstijl. Uiteraard mag ieder voor zich dat bepalen. Ik deel er graag meer over.


Laat mij met je mee kijken welke supplementen jouw lichaam nodig heeft.

Spring fashion and lifestyle

Leefstijl

Optimaal gezond leven betekent niet alleen gezond eten en supplementen nemen. Het is een leefstijl.


Het is ook mindset, beweging, ontspanning. Wat heb je nodig?

De orthomoleculair therapeut die naar je luistert

Of je nu af wilt vallen, je hormonen meer in balans wilt hebben (PMS, pre-menopauze), je buikklachten (PDS, obstipatie, lucht in je buik enz) aan wil pakken of meer energie wilt. Met de juiste voeding kun je dat grotendeels bereiken en ik kan je daar bij helpen.


We blijven te vaak te lang doorlopen met bepaalde klachten, terwijl dat helemaal niet nodig is. In heel veel gevallen, kun je je door middel van het aanpassen van je eetpatroon veel beter voelen.


En nee, daarvoor hoef je niet alleen maar op een wortel te knagen. Het betekent niet dat je nooit meer mag genieten van een zak chips, chocolade, een pizza of iets dergelijks. In principe kun je “alles” blijven eten, alleen niet altijd. En ja natuurlijk, in sommige gevallen is het beter om bepaalde etenswaren (tijdelijk) niet meer te eten.


Samen gaan we onder andere kijken naar jouw eetpatroon en jouw beweegpatroon, maar natuurlijk ook naar jouw doel en hoe je dat doel zou kunnen bereiken en wat je daarvoor hebt te doen.

Women Having a Conversation

Een eerste consult duurt 60 tot 90 minuten, vervolgconsulten 45 tot 60 minuten.

Voorafgaand aan het eerste consult wil ik graag dat je een voedingsdagboekje bijhoudt van 5 dagen. Tevens stuur ik je een vragenlijst die ik graag net als het voedingsdagboekje graag voor het consult wil ontvangen. Dit zullen we dan uitgebreid bespreken tijdens het consult. Ook geef ik je tijdens het consult verschillende tips en tricks die je kunt gaan toepassen in de weken die er op volgen.


Na ongeveer 4 weken volgt een tweede consult waarin we uitgebreid zullen bespreken hoe het de voorgaande weken is gegaan. Gaat het goed of is er hier en daar nog verbetering nodig? Ook gaan we kijken of het nodig is om nog een vervolgafspraak in te plannen. Meestal zijn er in totaal 3 à 4 afspraken nodig voor het meest optimale resultaat.


Kosten eerste consult € 75,00

Kosten los vervolgconsult € 65,00


Traject van 4 consulten € 245.00

De consulten kunnen bij mij in de praktijk of via Zoom (of telefonisch).

stuur een mail met verzoek om afspraak

Fresh Healthy Salad

Good food, good mood

3 tips voor een gezonder eetpatroon

green smoothie

Groente groente groente groente

Eet 400 tot 500 gram groente per dag. Je lichaam wordt hier superblij van.

Selection of healthy fat sources

Eet voldoende vetten en eiwitten

Job Hunting for Fresh Graduates

Employment guide published in the SBU Alumni Linkage

Gezonde vetten en eiwitten zijn echt onmisbaar. Eet ze elke dag.

Selection of bad sources carbohydrates

Eet de juiste koolhydraten

Je hebt koolhydraten nodig, maar dan wel de juiste. Ik leg het hieronder uit.

Fresh Smoothies

Een korte uitleg over de bovengenoemde tips. Groente zou je basis moeten zijn in je eetpatroon. We eten het vaak veel te weinig en dat is jammer, want we zouden ons zoveel beter kunnen voelen als we wat meer groente zouden eten. Verdeel de 400 tot 500 gram over de dag zodat je niet in de avond nog alle groente moet eten. Start bijvoorbeeld met een groene smoothie, een verse soep of een omelet met groente erbij. Neem bij je maaltijd wat rauwkost (voor een betere vertering) en kies in de avond voor bijvoorbeeld gewokte en gestoomde groente.


Eet daarnaast zo gezegd de juiste vetten en eiwitten. We zijn een beetje bang geworden voor vet, maar dat hoeft niet. We hebben vetten nodig. Vet verbrand vet. Moeten we wel de juiste vetten eten. Zoals de vetten in (ongebrande, ongezouten) noten, zaden en pitten of een goede olijfolie, avocado of vette vis.


En als laatste de koolhydraten. We kunnen niet zonder koolhydraten. We hebben ze nodig, want ons kacheltje moet wel branden. We kiezen alleen vaak voor snelle koolhydraten terwijl we beter voor de complexere koolhydraten kunnen gaan.Kies bijvoorbeeld voor volkoren producten of spelt. Vervang je boterham (cracker, beschuit) eens voor een zuurdesem boterham of maak jezelf een lekkere salade. Maak in plaats van spaghetti eens courgetti.


Experimenteer met je maaltijden. Google is in het geval van recepten je grote vriend. Maak van je maaltijden een feestje. Dat kan ook heel erg goed als je gezondere keuzes maakt, echt waar!

Verander je energie, verander je leven

linda@liftyourenergy.nl


© 2024 Lift Your Energy. All rights reserved